divendres, 8 de maig del 2015

Slow walk: Visita a les Caves Codorniu

Una activitat per nens i grans és la visita a unes caves. Per nens? Sí, les excursions amb trenet fan il·lusió a més d’un. Per grans? Sabent que al final de la visita t’espera un tastet de cava, qui no s’apunta?

Així que la família p’tit gat, amb avis i cosins, vam decidir anar a les Caves Codorniu de visita. Les instal·lacions estan més que preparades per poder fer una visita guiada on s’explica el procés d’invenció i creació del cava en diferents punts de la seva història (la única part no visitable és la fàbrica actual) i alhora contemplar l’arquitectura modernista de Puig i Cadafalch.
Les caves tenen més de 450 anys d’història, quan una família de pagès es dedicava a la vinya, com molts altres pagesos de la contrada. Amb els anys aquesta dedicació a la vinya i l’experimentació va donar peu a la invenció del cava, emmirallant-se en el champagne francès i va fer que la família i les vinyes anessin creixent.

La visita amb trenet ens porta per l’exterior dels edificis emblemàtics però també amb un trenet subterrani passejarem i veurem la quantitat d’ampolles que hi ha guardades al seu celler, mentre pensem que ens trobem en un laberint d’ampolles i més ampolles.


A la visita es troba a faltar una passejada per les vinyes pròpiament dites però estant a la terra on estem, és d’allò més senzill veure les grans extensions de vinya i fins i tot passejar per alguna més petita d’un particular. Perquè si una cosa t’entra el dubte és: tots els penedesencs tenen la seva pròpia vinya i es fan el seu propi vi? Hi ha una tradició tant elevada com ara amb les cerveses artesanals?

Potser va ser que vam enganxar un bon cap de setmana, amb una temperatura agradable, a principis de primavera que comencen a brotar les fulles, però els paisatges del voltant eren d’allò més verds. Ens agradarà repetir a finals d’estiu, quan els ceps estiguin carregats de raïm apunt de collir.

Amb la visita a les Caves també hi entra una visita a la fàbrica de xocolata Simón i Coll, però això serà una altra excursió...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...