divendres, 20 de març del 2015

Aparador: Manualitats amb Henri Matisse

Potser perquè vinc d’una família apassionada de l’art i de petita em tocava en tots els viatges fer ruta de museus, potser perquè a poc a poc estic descobrint més llibres infantils dedicats a la música i als seus autors, a pintors i escultors, potser perquè l’escola on va la filla gran també dediquen part de l’ensenyament a transmetre coneixement des de la vessant artística. Potser per totes aquestes coses barrejades fa que tingui un especial interès per les manualitats basades en obres d’art. Fer experiments de ciència per nens també crec que disfrutaria però les possibilitats que la casa volés pels aires si jo intentés un experiment fa que ho deixi pel pare de les criatures.

http://www.pinkstripeysocks.com/2014/06/kids-matisse-inspired-collages.html

Per aquesta raó avui us porto una manualitat per fer a casa, una tarda de diumenge mandrós o un dia de pluja intensa. És una manera d’acostar un artista contemporani als nens, explicar una història i alhora crear un quadre per decorar l’habitació. Tres en un. Tarda distreta.

Coneixeu Henri Matisse? 

Matisse va ser un pintor de principis del segle XX. Va començar pintant amb colors salvatges, que van provocar que fossin criticats els seus quadres. Cada vegada va anar suprimint els detalls de les seves pintures i va simplificant les formes. Una malaltia ja de gran el va tenir immobilitzat al llit i això va fer que busqués maneres alternatives de poder pintar: retallant papers pintats. D’aquesta manera va començar la seva època cubista, amb figures geomètriques i de colors senzills.

Serà en aquesta època la que em basaré per ensenyar-vos alguns exemples de collages que poden fer els nens. Es pot triar mirar un quadre i inspirar-se en ell per fer-ne un semblant o deixar volar la imaginació utilitzant les formes geomètriques que també utilitzava Matisse.

http://www.arthistorymom.com/art-appreciation/art-history-summer-snack-for-kids-henri-matisse/
El material necessari és:
  • Paper de colors 
  • Tissores 
  • Cola 
Si no sabeu com ajudar al vostre fill a inspirar-vos podeu utilitzar la petita guia de Art History Mom, on basant-se amb el quadre La Tristesse du Roi (1952) fa una sèrie de preguntes al seu fill. I si voleu conèixer més sobre la vida de Henri Matisse des d’una vessant infantil, podeu llegar els contes Les Tisores de Matisse i Matisse.


Nosaltres aquest cap de semana tenim feina: o empaperem la casa de colors o deixem entrar les formigues per estudiar-les de prop.

1 comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...