divendres, 4 de juliol del 2014

Aparador: El petit Blau i el petit Groc

Fa uns dies vam anar a la biblioteca a tornar un llibre. Vam anar amb bici i això feia que jo no pogués marxar de l'entrada, des d'on la podia veure. Així que la meva filla va entra sola a la part infantil a mirar contes. Quan la vaig anar a buscar em va demanar endur-se un conte.

La vaig esperar a l'entrada i va aparèixer amb El petit Blau i el petit Groc. Només veure'l vaig saber de què es tractava. Mai m'havia explicat que la seva història sortia d'un conte. Però aquell conte és més que un conte per ella, és d'on ha conegut els colors, d'on ha après a separar una classe en dos i continuar sent classe...


El conte de El petit Blau i el petit Verd, de Leo Lionni explica la història de dos amics (el blau i el groc) que quan s'abracen es converteixen en un de sol, el verd. D'aquesta manera a la classe de la meva filla gran van aprendre quins eren els colors primaris i com, quan s'estimen i s'abracen, es converteixen en colors secundaris. També van aprendre a dividir-se en dos grups però considerar-se encara una sola classe.


Així que ara, durant uns dies, el conte ens acompanya a casa i parlem sobre els colors i com quan s'abracen es converteixen en nous colors. I ens dóna peu a fer experiments, a trobar nous colors i a conèixer els colors primaris i els secundaris. Proveu-ho: pinteu-vos les mans de color blau i de color groc i agafeu-vos. Deixeu que els nens descobreixin i expliquin què passa.

Una bona recomanació i un conte molt bonic.

Per cert, la meva filla és groga.

2 comentaris:

  1. El meu fill el tenia a l'escoleta i gairebé cada matí el llegíem abans de marxar jo a treballar. És bonic.

    ResponElimina
    Respostes
    1. molt. A la meva filla li encanta i sempre explica com s'abracen i surt, per màgia, el verd :)

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...