dimarts, 18 de febrer del 2014

Cosim plegades: Tutorial de tovalloletes

Avui tenim el primer tutorial de costura senzilla que us presento. Entre les novetats del blog hi ha aquesta, per petició popular.

Cosirem una petita tovalloleta, ideal per portar a la bossa sobretot quan tenim nens petits que alleten, que tenen glopades sovint, o que els hi surten les dents i babegen. Són tovalloletes petites, que es poden portar amb els porta-bloquers o en una butxaca del bolso.

El primer que hem de fer é striar una tela, estampada o llisa, que us agradi. I una tela de tovallola. Retalleules dues teles en un rectangle de més o menys 26x46 cm. Al cosir-ho quedarà una tovalloleta de 25x45 ja que deixem 1 cm per la costura.

Si us interessa una tovalloleta més gran, o més petita, adapteu les mides. També es pot aprofitar les tovalloletes de bany, la que tenen la mida més petita. Així que només cal que retalleu la tela que us agrada a la mida de la tovalloleta.


Un cop retallat agafeu les dues teles i les uniu. És important unir la part "maca", la que s'acabarà veient, l'externa, de la tela estampada amb la de la tovalloleta (que normalment no té part externa). Així a la hora de cosir heu de veure l'estampat més difuminat. Tal com podeu veure a la imatge més gran de sota. Cosiu tota la vora. Quan arribeu a la punta, dos centimetres abans del final, poseu l'agulla dins la tela, aixequeu el peu i gireu la tela. Serà la manera de fer la curva de la tovalloleta sense perdre la costura.


Una vegada tota cosida, i havent deixat el forat per girar-la, podeu retallar la tela sobrant (si heu decidit deixar un marge de costura de 2 cm per exemple) i penseu a retallar les puntes, perquè al girar no quedi un "bony" de tela. La manera més senzilla de retallar és tallant un triange a cada punta, que facilitarà que quedi més "arronida" la tovalloleta després.

Feu els quatre costats de la tovalloleta. Però important! Quan ja us falti poc per acabar remateu la costura i deixeu un forat d'uns 3-4 dits. Aquest forat és important perquè és per on heu de girar la tela per posar la tovalloleta del dret. Com podeu veure a la imatge 2 heu d'anar estirant la tela poc a poc fins que es vagi girant tota. Al principi serà una mica difícil, ja que hi ha molta tela per girar (i també dependrà de la mida del forat, el meu va quedar una mica petit.).
Després cosiu el "forat" i...
 
...i ja tenim la tovalloleta cosida. El forat el podeu cosir en punt amagat o si voleu, per dissimular la costura, podeu fer tota la vora de la tovalloleta per fora. Hi ha gent a qui li agrada més i considera que queda més net.

Això us ho deixo a vosaltres, optar com us agrada més. Podeu veure que jo la vaig cosir tota.

Ah! Per aquesta ocasió no he posat etiqueta amb el nom del nen o nena, aquelles tires llargues que fan posar a l'escola. A la propera si voleu us ensenyo a posar-ne de diferents tipus. O també podeu posar etiquetes de les que es planxen. Són coses que deixo al gust del consumidor.

I ara us toca a vosaltres. Espero veure les vostres tovalloletes en els vostres blogs, facebooks, pinterest... O si voleu me les podeu enviar i faig una recollida que sortirà publicada per aquí.

Molta sort! Qualsevol dubte, idea, etc endavant amb els comentaris

2 comentaris:

  1. ostres, doncs quantes n'he arrobat a cosir d'aquestes, però ara la més menuda ja té gairebé dos anyets!!
    Feia molt temps que no dedicava una estoan a xafardejar blogs, has fet moltíssimes coses!!!
    el tutorial genial!! ànims
    A més he vost que som de ben aprop, que nosaltres vivim a la Roca!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies!
      Sabia que estaves a un poble pel que explicaves però no sabia on :) Hauriem de fer trobada costuril ;)

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...