divendres, 17 de gener del 2014

Estudi: Petits fotògrafs


Recordeu aquesta foto? Va ser un intent de la meva filla a fotografiar el que jo estava preparant.

Sempre que pot m'arreplega la càmera i intenta fer alguna que altra foto. Bé, la veritat és que en fa moltes, de les quals aprofitables potser dues o tres.

Fa poc va trobar per casa la primera càmera digital que vam tenir. I se la va fer seva. No té quasi bateria (funciona amb piles) ni targeta de memòria però per jugar a ella ja li està bé.



Recordo que a casa sempre hem tingut càmeres de fotos. Una herència del meu avi. Que va heredar la meva mare. I jo. I potser també la meva filla.

Per aquesta raó he pensat ensenyar-li quatre jocs per aprendre a fer fotografies. Quatre jocs adaptats a la seva edat.

Si teniu nens entre 3 i 6 anys podeu passar una estona fent fotos amb el mòbil, amb una càmera vella o amb la vostra reflex (si li deixeu). I al cap d'un temps podeu recollir aquestes fotografies en un àlbum.

  • Proposa fotografiar coses d'un color en especial. Tot el que pugui trobar en una estona que tingui el color blau per posar un exemple. 
  • A aquesta edat estan aprenent a escriure el seu nom i el nom de tots els nens de la seva classe (almenys en el nostre cas). Sortiu a passejar i feu fotografies de totes les lletres que composen el seu nom. Després podeu fer collages amb les lletres.
  •  Arbres genealògics: Si esteu en un dinar familiar li podeu proposar que faci fotos als membres de la família i crear un arbre famíliar: Avis, pares, germans, cosins...
  • Sou de les que fotografieu el menjar? Feu-li fer una foto del què hi ha per dinar, esmorzar, sopar o berenar...

Més endavant parlarem de fotografia per nens més grans. I si els hi veieu moltes ganes d'aprendre sempre poden fer el curs de Fotopolis

4 comentaris:

  1. M'agraden molt aquestes activitats que proposes, ho provare amb en Pau!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies!
      Espero que a en Pau també li agradin i disfruteu. Ja ens ensenyaràs el resultat ;)

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...