divendres, 10 d’abril del 2015

Conesa: Tranquilitat entre muralles

Foto extreta de www.vilatans.cat


Potser pel fet que era Setmana Santa, potser perquè és un poble petit, Conesa és ideal per visitar amb nens i deixar que corrin, que descobreixin i que juguin entre les seves pedres.

Poble petit de la Conca de Barberà,  la part antiga està dins de muralles. S'hi pot accedir per la porta de Santa Maria i pel portal de Sant Antoni, els dos del segle XIV. A dins es conserven les cases antigues amb elements més moderns, com les plaques amb els noms dels veïnatges o decoracions a balcons, que ens van servir per jugar amb els nens a descobrir-los.



Creuant un pont d'un rierol es pot visitar l'ermita- Hospital de Sant Antoni. Tot i que es creu que es va construir al 1397, possiblement és de 100 anys abans, actualment només es conserva la façana . Era una església fora muralles que en èpoques de pestes es feia servir com a hospital, per evitar qeue els malalts entressin a la ciutat.

Fora muralles també vam trobar els rentadors. Ens va servir per explicar com es rentava la roba abans i veure les dues "piscines", on s'ensabonava la roba i on després s'esbandia.Una noia de bronze dóna la benvinguda a l'entrada dels rentadors.

A la plaça major podem trobar l'església i l'ajuntament. l'Església queda més amagada, al final de la plaça i amb sensació que s'entra en un carrer tancat. L'ajuntament també va ser un dels punts del joc, així com algunes de les cases de la plaça. Però no us donarem més pistes i us deixarem idees del joc que vam fer.

Conesa va tenir famílies jueves entre els seus habitants durant l'Edat Mitjana. Aquests es dedicaven als oficis artesans com eren els ferrers, els fusters, carnissers, sabaters... i potser d'aquí va sortir el nom que ara es dóna a les diferents cases. El joc proposat consisteix en trobar diferents oficis, així com altres detalls: papallones, orenetes, rodes de molí... A veure si ho trobeu tot!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...