divendres, 17 d’octubre del 2014

Slow walk: La destil·leria, espai cultural


A l'estiu va obrir un local cultural nou a Mataró. Des del dia de la inauguració que tenia ganes de visitar-lo però diferents circumstàncies (vacances, feina...) m'ho han fet impossible. Al final hi vam poder passar una tarda.
http://destilleria.com/

La destil·leria ha adoptat el nom del vell ús que tenia el local. Tal com expliquen ells mateixos a la seva web, és una història que comença el 1808 i que té com a protagonistes els Martínez, una família que durant 170 anys es va dedicar a la fabricació de licors al mateix local on avui neix un espai cultural de característiques diametralment diferents. Allà on es van destil·lar anissos i conyacs ara s’hi destil·len propostes creatives, artístiques i terapèutiques. Per recordar el vell ús del local el despatx de l'Agit té un vinil fet d'una vella fotografia que ocupa tota una paret.


El local està dividit en tres zones:
  • La Terapioteca: amb l'art i la música i junt amb un equip de terapeutes especialitzats es crea un espai d'extraescolars per nens amb diversitat funcional.
  • El Taller és l'espai on es fan diversos tallers, com el de joies, per crear un gegantó... Cara als propers mesos es faran tallers d'un sol dia (dissabtes al matí), possibilitant als nens participar-hi sense preocupar-se si el següent  cap de setmana és fora i se'l perd (que és el que ens passa a nosaltres i per això no vam poder participar en la construcció d'un gegantó)
  • La Galeria és la sala d'exposicions que es pot visitar només entrar.


Apart de les propostes culturals que hi estan fent, per a persones a qui els hi agrada veure com s'adapta un edifici per altres usos del que va ser creat, us recomano donar una volta per la destil·leria i veure com les habitacions s'han convertit en sales per tallers, el pati manté la font amb cap de lleó però incorpora dues tauletes amb cadires per seure a la fresca.

Segur que nosaltres hi anirem més d'un dissabte a fer algun taller de manualitats. Us apunteu?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...