divendres, 19 de setembre del 2014

Tutorial. Bosseta per a berenar

Per les que us atreviu amb la màquina de cosir avui us porto un tutorial fàcil per començar de nou el curs.

Per les que no us atreviu amb la màquina de cosir ja sabeu que em podeu fer un encàrrec i tenir una bosseta com aquesta a casa vostra en pocs dies. Podeu veure més informació sobre aquestes bossetes en el que pot ser la nova col·lecció And see the world


Apart de ser fàcil també és ràpid, ja que només us portarà 10 minuts fer-lo. Fins i tot serà més llarg el procés de triar teles, enfilar la màquina i preparar el material que cosir en sí.

I què necessitem? 

Dons necessitem una tela del color que ens agradi. En aquest cas jo he aprofitat unes cortines de cuina (us ho he dit que és una bossa amb material reciclat?). Una samarreta vella o tacada que ja no fem servir però que el dibuix ens hagi enamorat (sabeu com treure una taca de Cacaolat?) i un cordó (en aquest cas d’una sudadera vella...)

Comencem tallant el material:

Tallem dos trossos de la tela de cortina de 25 cmx10 de llarg (o podeu agafar una llibreta mitjana i tallar-la a la mida...) Tallem el dibuix de la samarreta. Si el cordó és molt llarg el podem tallar (en el meu cas per la meitat), ha de fer uns 75-80cm.

I comencem a cosir:

1) Agafem un dels dos trossos de tela de cortina i centrem el dibuix de la samarreta. Cosim resseguint el marge (deixant un centímetre). Al ser roba de samarreta en aquets cas la part externa s’enrotllarà una mica i amagarà el cosit.

2) Tallem el sobrant de la tela de samarreta. En aquest cas jo vaig deixar marge de samarreta perquè em fós mé sfàcil de cosir.

Una vegada cosit el dibuix fem un doblec de 4 cm a la part de dalt i el cosim (és per on passarà el cordó (en el meu cas us recordo que aprofitava unes cortines i aquesta vora ja estava feta, per això no hi ha fotografies). Fem el mateix amb l’altre tros de tela.

3) Ajuntem les dues teles, penseu en fer cara bona contra cara bona (el dibuix quedarà a la part de dintre) i cosiu tot el contorn de la tela. Una vegada acabat passeu el cordó per la vora de dalt, acabeu amb un nus i ja teniu bossa per l’escola.

Oi que és senzilla?

I per acabar un petit truc per cosir angles:






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...