dimarts, 22 de juliol del 2014

Midi-Pirenées amb furgoneta, segona part

I avui ens centrarem en on dormir quan anem a Midi-Pyrenées. El nostre viatge va ser amb furgoneta equipada i vam buscar pocs càmpings, només de tan en tan per descansar, dutxar-nos, etc. Però França en general està molt preparada per autocaravanes i és fàcil trobar llocs d'acampada lliure i dutxes a les àrees de servei.

Així que avui les nostres parades seran per saber on podem passar la nit.

On dormir?

De camí cap a l'Albi parem a un petit poble. Serà la primera nit a l'aire lliure. quan preguntem als habitants on poder passar la nit ens diuen que no ens compliquem la vida i que aparquem allà mateix on estem. Al costat del canal del Midi, a una zona de pas per runners, per sort n'hi ha pocs. Posem una manta davant la tenda i sopem a l'aire lliure. Una primera nit fantàstica.

A l'Albi ens recomanen dues zones per dormir: l'acampada lliure prop de la Catedral i l'acampada lliure al costat d'un parc. Optem per aquest segon. És un parc verd gran, amb un estanc on els joves hi van a pescar. La única pega és que hi ha un local que es fa servir com a discoteca, i no de gent jove sinó d'una majoria entrada en edat. A quarts de 2 de la matinada s'acaba la festa.

Primera nit de càmping, a Le Molin de Julien, càmping tranquil i familiar. Tenen piscina amb tobogans i és una bona distracció pels nens. També hi ha una zona amb gronxadors.

A Rocamadour hi ha una zona d'acampada amb vistes al poble.

A Sarlat tornem a dormir a càmping. És el més car al que anem (4 estrelles, 30 euros la nit. Té dues piscines exteriors i una coberta i fan moltes activitats per nens (excursions, jocs d'orientació, tallers de braçalets...) però només hi ha una dutxa en una àrea de forces caravanes i no és en la millor condició.


A Soreillac recomanem anar a dormir a l'aire lliure, al costat del riu. A peu de carretera, a la sortida del poble, hi ha un descampat entre pins. Sembla una zona on la gent hi va a fer festes de nit però només hi ha una caravana i nosaltres. Tot i la reticència a l'hora de parar és un dels millors llocs on dormim (com la primera nit)

Les zones d'acampada de França, en general, si no és acampada lliure, son aparcaments a les entrades de la ciutat. Algunes tenen fonts amb aigua per poder omplir les cisternes de les caravanes. En aquests aparcaments hi ha les caravanes dels francesos, grans avesats a fer viatges amb caravana, que s'instal·len a les àrees com si fossin al càmping i hi passen llargues temporades. Les seves furgonetes són autocaravanes grans, amb totes les prestacions. La nostra és una Ford equipada amb armaris, nevera, fogons i aixeta, a part dels llits plegables a dalt i a baix. La desavantatge és que cada cop que volem dormir hem de desmuntar les cadiretes dels nens.

Un viatge, tant pels pobles que visitem, com per la furgoneta que lloguem, ideal per fer amb nens.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...