divendres, 13 de juny del 2014

Els nostres cinc minuts

Tornem després d’un temps amb nous blogs per seguir.

Avui us presento a la Pètal, la persona que hi ha darrera el blog “Les mans de la Pètal”. No és un blog d’una crafter profesional, sinó d’una mare que ens ensenya les manualitats, els llibres que llegeix i altres activitats que fa amb els seus fills i que tant s'acosta al "moviment slow walk" (també a pinterest)… i avui, per vosaltres, ha escrit un post amb una d’aquestes activitats que segur que fem tots quan cau el vespre.

ELS NOSTRES 5 MINUTS 
Normalment les famílies quan se'n van al llit els conten un conte als nens. És un moment per relaxar-se abans d'anar a dormir. Nosaltres a casa fem els 5 minuts.

Els nostres 5 minuts van començar, com el seu nom indica, essent cinc minuts per contar un conte. Però amb el temps es van anar convertint en moltes altres coses, entre elles, més de cinc minuts. Ara ja acostumen a ser entre 15 i 20 minuts per a cada nen.

Si volem que els nens sopin ràpid, només hem de dir-los que es quedaran sense els cinc minuts. Llavors corren com un llamp. Però per què els agraden tant?, doncs perquè és un temps que els dediquem en exclusivitat. És una estona que cada nen per separat té al papa o a la mama, cada dia alternem el nen. Una estona on ells decideixen què volen fer i tu fas el que ells demanen (sempre posant límits, és clar).

Què fem durant els cinc minuts? Doncs moltes coses i variades. Per exemple, el petit el que més demana són pessigolles, li encanten i a més en té només anomenant la paraula. Té un riure tant contagiós com els que es veuen en els vídeos de bebès rient a la televisió o youtube. Es posa vermell i es retorça però ell disfruta i tu més veient-lo passar-s'ho bé.
via: huragankatrina

Altres coses que fem amb el petit, a l'època que va tenir amb les polseretes (ara la moda són les bales o "canicas"), doncs fèiem polseres. També juguem a fer punteria amb pilotes petites de plàstic, a tirar rotlles de paper de wc, pintem, evidentment també llegim contes o juguem amb els cotxes.

I amb el gran? Doncs qui ho diria? però el que més demana el gran és que fem teatre. Si teatre, que agafi els seus tres ninos de peluix amb els que dorm i els posi veus i li faci una petit obra. Reconec que a mi em costa i que no li faig tant com ell m'ho demana, la meva inventiva és limitada, però de tant en tant li faig i li encanta. 
via: moxie
Què més fem amb el gran? doncs també li agrada que li conti historietes de quan ell era petit o de quan ens vam conèixer el meu home i jo. Li encanta mirar fotos o parlar sobre un tema concret, per exemple Port Aventura (on ha anat de final de curs amb l'escola). També li encanta que estigui amb ell mentre es passa alguna pantalla d'un joc a la DS (però això ho limito molt).

Com he dit abans en els nostres 5 minuts hi té cabuda gairebé de tot, però hi ha limitacions, entre elles màquines, procuro que no n'hi hagi durant aquesta estona. Altres coses que procuro evitar són activitats que els esverin en excés, com el futbol, boxa, o lluita. Evidentment no hi ha històries de por ni coses que els puguin fer tenir malsons després.

És un gust i un plaer veure'ls gaudir tant en poca estona.

I vosaltres, els feu cinc minuts als vostres fills?

2 comentaris:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...